Clas Krantjänst AB

OM MIG

Att jag skulle köra tornkran när jag ”blir stor” visste jag redan innan jag började gymnasiet.

Körde min första kran 1980. Jag hade då träffat en kille som körde kran och fick följa med honom och sommarjobba. Några år efter att jag gått färdigt yrkesgymnaiset i Borås med bygginriktning tog jag så mitt krankort i Göteborg -83. Jag passade även på att ta hjullastarkort så småningom -86.

Jag arbetade sedan som kranförare på flera olika företag. Den längsta anställningen hade jag på Platzer Bygg, där jag var i omkring 15 år. Under en period var jag tjänstledig för att arbeta ett knappt år i Tyskland (Schwerin), där jag körde både hjullastare och en liten kran.

I mitten av 90-talet kände jag att jag behövde en nytändning, så jag valde då att åka till Norge och jobba. Där blev jag kvar i ca 7 år, som kranförare på många stora projekt med mycket prefab-montage.
Men jag kände att jag inte ville bli pensionär i Norge, så några år in på 2000-talet flyttade jag hem igen och körde igång mitt egna företag. Eftersom jag då var ganska mätt på att köra kran började jag istället med lite byggverksamhet, främst mindre om- och tillbyggnader.

Men efter något år fick jag ”återfall” och hamnade uppe i en kran igen för prefab-montage. Uppdragsgivaren var AF Bygg genom Högsbols Montage och bygget det handlade om var Rättscentrum i Göteborg. Sedan dess har jag fortsatt att åta mig uppdrag som kranförare (se sidan ”Kranförare”).

Augusti 2009 ombildade jag bolaget till aktiebolag och företaget bytte då namn från Clas Kran & Bygg till Clas Krantjänst AB.

Clas kranstjänst